Seminar over de spirituele impuls in de huidige tijd

Binnenkort vind er een weekend seminar plaats over de spirituele impuls in de huidige tijd. Een inspirerend programma onder leiding van een filosoof die al jaren publiceert over deze thematiek.

Een verbindend seminar

Dit seminar wil een bijdrage zijn om het vernieuwende, levendige en geestelijke tussen mensen praktisch te maken op een verbindende manier, om zo binnen jezelf, je relatie of de gemeenschap van binnenuit tot vernieuwing te komen.

De voertaal is Engels. 

Voor meer informatie over dit seminar in het weekend 3-4-5 oktober: zie in de agenda.

Over filosoof Yeshayahu Ben-Aharon

Yeshayahu Ben-Aharon is filosoof, geestwetenschapper en activist, en stichter van de Harduf kibboetz, het ‘Global Network voor driegeleding’, de ‘Israeli Civil Society’, de ‘Global School voor geesteswetenschap’ en het ‘Global Event College’. Hij onderwijst, schrijft en geeft wereldwijd lezingen over de ontwikkeling van het menselijk bewustzijn op het gebied van wetenschap, geesteswetenschappen, sociale en historische gebeurtenissen.

Het meest bekend is hij zowel door zijn baanbrekend onderzoek over de Spirituele Gebeurtenis van onze tijd als door zijn expertise in de fenomenologie van Edmund Husserl, de filosofie van het poststructuralisme en postmodernisme en de hedendaagse natuurwetenschappen. Hij staat bekend als een authentiek onderzoeker op het gebied van het Goetheanisme en de geesteswetenschap zoals door Rudolf Steiner gegrondvest. Zijn creatieve essays over de kunst, filosofie en wetenschap zijn een inspiratiebron voor de ‘Orust (zweden) Art & Event festivals sinds 2011. Zijn meest recente boeken zijn: De Gebeurtenis in Wetenschap, Geschiedenis, Filosofie en Kunst (2011) en Geesteswetenschap in de 21’ste eeuw: Het transformeren van het kwaad, het ontmoeten van de ander en wakker worden voor de wereldwijde inwijding van de mensheid (2013). Wereldwijd geeft hij lezingen en workshops die erop zijn gericht mensen te inspireren elkaar te helpen hun idealen te vinden en te verwerkelijken. 

Meer info over zijn boeken.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *