Science and Religion Summer Seminar

Het nieuwe Abraham Kuyper Center for Science and Religion organiseert deze zomer haar eerste internationale summer seminar op de Vrije Universiteit Amsterdam. Een ideale kans voor degenen die zich willen verdiepen in grote vragen die op het snijvlak van wetenschap en religie liggen.

Gedurende het seminar, dat plaatsvindt van 19 t/m 22 augustus, zijn de thema’s:

  • Cognitiewetenschappelijke benadering van religie
  • Neurowetenschappelijk onderzoek en vrije wil
  • Evolutie, moraliteit en christelijk geloof
  • Kosmologie en het finetuning argument

Gerenommeerde natuurwetenschappers, filosofen en theologen verzorgen lezingen en zullen met elkaar in gesprek gaan over de Big Questions zoals: Maakt biologisch onderzoek naar moraal bij dieren het waarschijnlijk dat onze opvattingen over goed en kwaad niet meer dan een evolutionair voordelige adaptatie zijn? Wijst het feit dat het universum nauwkeurig op leven afgesteld lijkt te zijn richting een God die ons universum ontworpen heeft? Is religie een psychologisch te verklaren wensdroom?

Het seminar is bedoeld voor (PhD-)studenten en post-docs binnen zowel de (natuur)wetenschappen de filosofie en theologie die zich willen verdiepen in de verhouding tussen recent wetenschappelijk onderzoek en de Big Questions.

Meer informatie is hier te vinden.

Foto: Filosoof Herman Philipse, een van de sprekers (Vera de Kok/Wikimedia Commons)

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *