Schilderijen brengen frisse lucht

Voluit leven naar je oorsprong, een waagstuk en een kunstwerk. Dat is de titel én de uitdaging van de “levens-kunst”-middag van geestelijk verzorger Hilda de Haan op 21 oktober. Het thema: Frisse wind in “het landschap van de ziel” van Ilja Repin

Wil je er eens uit tussen de drukte en verlang je naar iets nieuws, een moment van rust, genieten en je verbonden voelen: dan ben je welkom op deze levens-kunst-middag. Door aandachtig te kijken naar kunst kun je ontdekken waar de schoonheid zit in jouw leven; wat je in de drukte van alledag soms over het hoofd ziet, het kwalitatieve van je leven. In tijden van stress en schaarste ontstonden de mooiste kunstwerken in de geschiedenis. Ze zetten mensen op het andere been, openden vensters en lieten een frisse wind waaien naar nieuwe horizonten.

Op deze zondagmiddag trekken wij door het landschap van de ziel van de Russische kunstenaar Ilja Repin (1844-1930). We kijken naar zijn schilderijen. In gerelateerde muziek, poëzie, beeld, filmfragment en werkvorm worden we meegevoerd in schoonheid. Kunst helpt te beseffen wat je bezighoudt, dat communiceerbaar te maken en te delen in gesprek. In dit levensbeschouwelijk kunstgesprek ontdekken we waar we zelf frisse lucht kunnen vinden; bij welke bron wij gesterkt worden om in on-rust trouw te blijven aan onszelf. 

Datum: 21 oktober 
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Plaats: Ignatiushuis, Van Beulingenstraat 11, 1017 BA AMSTERDAM (tram 1, halte Spuistraat)
Kosten: 15 euro
Begeleiding: Hilda de Haan, Geestelijk Verzorger, 06–36210768
Aanmelden: hildadehaan@live.nl  /  www.ignatiushuis.nl  /  www.volzin.nl

18 november vindt op dezelfde tijd en hetzelfde adres de volgende levens-kunst-middag plaats, met als titel ‘Om warmte’. Het thema is dan Doorbrekend licht, Warmtegloed in de levenskunst van Rembrandt. De kosten zijn eveneens 15 euro.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *