Samen is het een Makkie!

Mooi initiatief: doe een klusje voor een buurtbewoner of organisatie in de buurt en verdien Makkies. Werk mee aan een fijne en schone buurt waar je elkaar kent, helpt en ontmoet. Met je gespaarde Makkies krijg je korting of betaal je bij lokale winkeliers.

De Makkie is een beloningsmiddel in de Indische Buurt/Amsterdam. Help een half uur je buren en/of de buurt en verdien daarmee een Makkie. Ruil de Makkie door of verzilver deze voor producten en kortingen in de buurt. Zo werkt het:

Verdienen
Organisaties in de buurt belonen jou met Makkies wanneer je voor hen werkzaamheden verricht. Die komen de buurt en andere buurtbewoners ten goede. Maar je kunt ook kijken bij Hulp gevraagd of iemand in de buurt hulp nodig heeft.

Waarmee kun jij helpen? Je kunt bijvoorbeeld een trappenhuis of binnentuin onderhouden, meehelpen in het buurthuis, koken voor daklozen, meegaan als begeleiding op schoolreisje, meehelpen met een schoonmaakactie of een kaartspel spelen met ouderen in het verzorgingstehuis. Kijk bij Verdienen voor het actuele aanbod en acties!

Hulp gevraagd
We kennen het allemaal: “Eigenlijk zijn de boodschappen de komende tijd te zwaar.” “Wie kan ik volgende week vragen de hond uit te laten?”. Via Makkie vraag je of iemand in de buurt jou een handje kan helpen. Helpen bij de belastingaangifte, fietsreparatie, oppas, zorg voor planten en huisdieren gedurende de vakanties, helpen verhuizen, huiswerk begeleiding of op de kinderen passen, het kan allemaal! Jij beslist uiteindelijk wie jou helpt. Zo organiseer je zelf de hulp die jij nodig hebt. Benieuwd naar de hulpvragen van anderen?

Hulp aangeboden
Je doet graag iets voor een ander en jij wilt zelf bepalen wie je helpt en wanneer? Via Makkie vind je de mensen om je heen die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Natuurlijk kun je op Makkie tegelijkertijd hulp vragen én je hulp aanbieden.

Deze mensen gingen je voor!

Kortom, doe je graag iets voor een ander of heb je hulp nodig? Makkie is de online marktplaats voor mensen die elkaar willen helpen. Via Makkie vind je hulp en kun je jouw hulp aanbieden. Zo leer je de mensen in jouw buurt kennen en kun je elkaar helpen op basis van vertrouwen.

Verzilveren
Je kunt je Makkies inwisselen voor gratis producten of kortingen bij winkeliers en organisaties bij jou in de buurt. Kijk bij Verzilveren voor de laatste aanbiedingen en acties.

Waarom meedoen?
Door mee te doen draag je bij aan een fijne, sociale en schone buurt. Een buurt waarin je de buurtbewoners, organisaties en ondernemers kent, helpt en ontmoet. Bovendien verdien je Makkies! Registreer je via de website, schrijf je in voor een klus die bij je past en begin meteen met het sparen voor leuke beloningen!

Zie ook: www.makkie.cc

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *