Roosbeef bij Hart op de Tong

Op maandag 9 juni 2014 staat misschien wel de meest unieke singer-songwriter op podium bij het muziekevenement Hart op de Tong in Amsterdam. Roos Rebergen – frontvrouw van Roosbeef – schrijft ontwapenend pure teksten over de ongemakkelijke situaties waarmee we in het leven geconfronteerd worden. In een intieme setting neemt Roos bij Hart op de Tong het publiek mee in haar melodieuze gedachtestroom. 

Hart op de Tong heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. Tijdens de laatste reeks edities wisten Kris Berry & Perquisite, Marike Jager en Janne Schra het publiek in vervoering te brengen door ze mee terug te nemen naar hun belevingswereld en inspiratiebronnen. Zinweb is partner van het muziekevenement.

Bij Hart op de Tong staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken? Roos Rebergen is, zoals ze zelf zingt “als een bonbon, soms barst ik open en smelt op je tong”. Als geen ander weet ze rake typeringen te geven aan ongemakkelijke situaties.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Deze is ontworpen door dezelfde architect als Paradiso en heeft, net als de befaamde poptempel, een uitstekende akoestiek. Tevens zal het kerkorgel ingezet worden ter begeleiding bij een van de nummers. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 10 euro in de voorverkoop. De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten. 

Ga naar de website van Hart op de Tong voor meer info en kaartverkoop.

Foto: Martijn van de Streek/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *