Rinus in gesprek met

‘Goedemorgen, welkom in de illustere wereld van de levensbeschouwing. U luistert naar het programma Tendens’.

Met deze woorden begint presentator Rinus van Warven elke zondagochtend het programma Tendens, dat tussen 07.00 en 08.00 uur op Radio Gelderland wordt uitgezonden. In Tendens komen tal van gasten aan het woord uit de wereld van religie, levensbeschouwing, kerk en samenleving.
Rinus presenteert een scala aan gasten die vertellen over de vraag naar de zin van het leven, de zin van het menselijk lijden en het bestaan van een Hogere Macht. Christenen, Joden, Moslims, Hindoes, Boeddhisten, Vrijmetselaars, Theosofen en aanhangers van tal van andere stromingen: hoe kijken zij tegen de diepste levensvragen aan?

Deze week op Zinprofiel: Bahá’i; een wereldreligie met een nieuwe boodschap.
Gesprek met twee leden van Bahai-gemeenschap.

Het Bahá’í-geloof is de jongste wereldreligie (nu 164 jaar oud) met ruim zes miljoen aanhangers in letterlijk alle landen van de wereld. De kern van de leringen is dat alle wereldreligies uit dezelfde bron komen, dat we allemaal ‘kinderen’ van God zijn, en dat er maar een God is, hoeveel namen Hij ook heeft. De Bahá’í-openbaring is dan ook niet alleen bedoeld voor bahá’ís, maar voor de hele mensheid. Tegelijk proberen bahá’ís niemand hun waarheid op te dringen, iedereen is uniek en het is belangrijk om elkaars verschillen te respecteren en zelfs te waarderen. Eenheid in verscheidenheid is dan ook een typische bahá’í-gedachte.

Bahá’u’lláh, de Beloofde voor deze tijd

Bahá’ís zijn volgelingen van de profeet Bahá’u’lláh (letterlijk: Licht van God, of Glorie van God). De overleveringen van bijna alle volkeren houden de belofte in van een toekomst waarin vrede en harmonie op aarde zullen worden gevestigd en de mensheid in welvaart zal leven. Bahá’ís geloven dat deze beloofde tijd is gekomen en dat Bahá’u’lláh de Boodschapper is wiens leringen de mensheid in staat zal stellen deze nieuwe wereld op te bouwen. “De aarde is slechts één land waarvan alle mensen de burgers zijn”

Klik hier om de uitzending te beluisteren.

Andere uitzendingen van Tendens op Zinprofiel kunt u beluisteren op de pagina Actueel en Media.

Rinus van Warven
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *