Retraiteweekeinde: rust en stilte proeven

Ik heb het druk’ is een veelgehoorde uitspraak, want we leven in een wereld die veel van ons vraagt. Vaak nemen we teveel hooi op onze vork en komen we niet toe aan wat we écht graag willen. Misschien leeft er in jou een verlangen om in een rustiger tempo te leven, of minstens momenten van stilte of rust in te lassen. Rust werkt weldadig, helend zelfs. Rust helpt je ook om antwoorden te vinden op belangrijke levensvragen over de richting van je levensweg.

Het klooster is al eeuwenlang een geschikte plaats waar rust en stilte geproefd kan worden. Tijdens deze weekendretraite gaan we na wat kloostertradities ons kunnen leren over rust en hoe we een goede balans kunnen vinden tussen werken en ontspannen. Ook de vraag wat écht belangrijk is in je leven komt aan de orde.

Deze retraite is een bijzondere gelegenheid op een unieke en inspirerende plek om rust te ervaren en te onderzoeken wat stilte jou te vertellen heeft. Op het programma staan meditaties, stiltes, visualisaties en gesprek. 
De retraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen Centrum St Michaël. Je kunt genieten van de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke kloostermaaltijden. 
Er is ook tijd voor jezelf en er is de mogelijkheid deel te nemen aan de gebedsmomenten (in het Duits) van het klooster. 
Het programma bestaat uit stilte-onderdelen die worden afgewisseld met groepsbijeenkomsten.  Er zijn stiltemomenten tijdens de meditaties, de avond, het ontbijt en wandelingen. 

Praktische informatie
De retraite vindt plaats in St Michael, Steyl  (www.steyl.eu) van 16 tot 18 november 2012. Aankomst op vrijdag 17 uur, vertrek zondag 15 uur. BegeleidingTon Roumen.
Aanmelden en info via:
  
http://www.bezinnen.com/event-registration/bedankt-voor-je-registratie/?ee=31.
Contact ook via: tonroumen@bezinnen.com   tel: 06 307 101 36.
Prijzen:  € 195 – € 185 – € 175;  1 of 2 persoonskamer op basis van volpension 

Ton Roumen
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *