Requiem voor…..

Nog niks te doen dit weekend? Zowel in Rotterdam (2 november) als in Lochem
(3 november) zijn er requiemconcerten te bezoeken, met beide een bijzonder tintje. Beide uitgevoerd door het koor Cappella Amsterdam in samenwerking met de Holland Baroque Society onder leiding van Daniel Reuss

 

Requiem voor…..Rotterdam

Voor het eerst in Rotterdam een concert om onze dierbaren te gedenken, door het koor Cappella Amsterdam met medewerking van het ensemble Holland Baroque Society.

Requiem voor… Bij het afscheid nemen of herdenken van een dierbare overledene speelt muziek een vooraanstaande rol. Lasso, Lennon, Fauré en Vloeimans verstaan de kunst om het afscheid van het aardse leven troostvol te verklanken. Met de instrumentalisten van Holland Baroque Society brengt Cappella Amsterdam ook afscheidsmuziek uit de 17de eeuw van Händel, Bach en Schütz. De dood stond in vroeger eeuwen veel dichter bij het leven dan in onze tijd, deze gelegenheidswerken getuigen daarvan. Grootse schoonheid schuilt in deze troostende muziek.

Werken van onder andere Händel, Lassus, J.S. Bach, J.C. Bach, Schütz, Fauré, Lennon en Vloeimans zullen op zaterdag 2 november 2013 worden vertolkt door Cappella Amsterdam & Holland Baroque Society, onder leiding van Daniel Reuss.

Aanvang: 15.00u
Einde: ca. 17.00u

Kaartprijzen:
Regulier tarief € 24,50
Reductietarief € 19,50 (t/m 27 jaar)

Reserveren kan hier.

Een initiatief van de Remonstrantse gemeente Rotterdam en Arminius, georganiseerd door het bestuur van Stichting Requiem Rotterdam.

 

Requiem voor…..Lochem

Op zondag 3 november 2013 is er weer een requiemconcert in de Grote of Sint Gudula Kerk te Lochem. Uitvoerenden zijn: Cappella Amsterdam, ondersteund door instrumentalisten van de Holland Baroque Society. Het geheel staat onder leiding van Daniël Reuss. 

Een zeer gevarieerd programma met gedachtenismuziek van o.a. Händel, Schütz en Bach. Maar ook latere composities van Fauré, Lennon en Vloeimans worden ten gehore gebracht.

Een middag om dierbaren te gedenken, om stil te worden of om alleen maar te genieten. De muziek die ten gehore wordt gebracht biedt daartoe alle ruimte.

De uitvoerenden staan garant voor grote kwaliteit, die in de prachtige akoestische ruimte van de kerk optimaal tot zijn recht komt.

De intussen zeer gewaardeerde banieren van Lynne Leegte (zie foto) ondersteunen de muziek en zo valt er niet alleen veel moois te horen, maar ook te zien. Meer dan de moeite waard om mee te maken. Kaarten a € 27,50 zijn te verkrijgen bij de Lochemse Schouwburg en op de dag van het concert vanaf 14.00 uur in de kerk. Het concert begint om 15 uur. 

Bekijk voor meer informatie de website: www.stichtingrequiemlochem.nl,  www.cappellaamsterdam.nl,
www.hollandbaroquesociety.com/

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *