Remonstrantse beraadsdag 10 maart

Kom naar de landelijk beraadsdag Uw Rijk Kome op 10 maart in de Nieuwe Liefde in Amsterdam

Tijdens de remonstrantse beraadsdag op 10 maart 2012 gaat het over grote idealen. Lukt het om deze concreet handen en voeten te geven? Ligt de verwerkelijking van de vrede en heelheid die kerken verkondigen in de nabije toekomst of niet? Is het Koninkrijk Gods uiteindelijk mensenwerk of is het onbegonnen werk?

Wat kunnen we zelf doen om het verschil te maken en wat kun je beter overlaten of niet doen? Is het hier-en-nu een bron van inzicht of kan de toekomst ook iets betekenen?

Het wordt een dag met inleidingen, workshops, muziek en natuurlijk ook tijd voor ontmoeting. Met onder andere: lezing door theoloog/dichter Huub Oosterhuis over idealen. Workshops door: Bert Dicou en Sigrid Coenradie (Heilig. Gewoon nu), Florus Kruyne (Mindfullness); leerhuis Uw Rijk Kome met theoloog Alex van Heusden; Joost Röselaers over religie en politiek; Tjaard Barnard en Christiane Berkvens-Stevelinck over idealen en idealisme van remonstranten door de eeuwen heen.

En als afsluiting: IKON Vermoeden op locatie. Annemiek Schrijver in gesprek met theologe en filosoof Anneke van der Hoog. Anneke van der Hoog werkt aan een promotie-onderzoek over esoterie. Wat is er waar van alle gedachten over dat rijk dat zal komen?

Het volledige programma (voor zover bekend) is te lezen op www.remonstranten.org.
Locatie: De Nieuwe Liefde – Da Costakade 102 – Amsterdam.   Kosten: €20,-  ( studenten en minder draagkrachtigen betalen €10,-) – inclusief consumpties en lunch. Opgave is mogelijk per e-mail naar info@remonstranten.org. Of per telefoon: tel. 030 2316970.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *