Recensie 'Laat maar waaien' door Arjan Plaisier

Arjan Plaisier, de scriba van de Protestantse Kerk, heeft Laat maar waaien, de VVP-nota over de Heilige Geest gelezen en schreef de volgende recensie.

De bijdrages in het boekje zijn bijna zonder uitzondering persoonlijk en mooi geschreven en zullen lezers zeker raken. Als het om de Geest gaat, komt het leven, het eigen leven, ter sprake. De Geest wandelt mee, een leven door, spreekt in de stilte tussen twee zinnen, spoelt als een golf op het al bijna verlaten strand, doet zich voelen op een kruispunt van vreugde en verdriet. De auteurs zijn allen intro gegaan. Ze hebben in de twee bladzijden vooral eigen leven en dat van anderen beklopt en zijn dan gewaar geworden dat de Geest er altijd al was.

De beelden die overheersen zijn die van adem, wind, ruimte, licht en geestkracht. Eens en te meer wordt verzekerd dat de Geest zweeft, fluistert,  geheim is, niet is vast te leggen, niet is te omschrijven. Veel nadruk wordt gelegd op ervaring en gevoel. De hoofdtitel dekt de lading van het boekje goed. De Geest moet je vooral laten waaien en niet in taal, laat staan in leerstellingen, pogen te vangen.

Verder lezen? Klik hier om de gehele recensie op de site van de VVP te lezen. 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *