Rapper Fit in akoestische kerksessie

Op vrijdag 11 oktober 2013 staat er een Flinke Naam geprogrammeerd bij het evenement Hart op de Tong: Fit. Bekend geworden met het hiphop-collectief Flinke Namen, heeft Fit onlangs zijn eerste solo-album opgenomen. Een eerlijke, rauwe plaat die je compromisloos confronteert met het leven.
In de sfeervolle houten Keizersgrachtkerk maakt Fit je deelgenoot van zijn wereld tijdens een intieme, akoestische avond.


Hart op de Tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. In het tweede seizoen wisten Wende Snijders, Eefje de Visser, Tangarine en Handsome Poets het publiek in vervoering te brengen door ze mee terug te nemen naar hun belevingswereld en inspiratiebronnen. Tijdens HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken?

Fit laat de swagger die gebruikelijk is in de hiphopteksten, achterwege. Voor hem geen opgeklopt zelfbeeld, maar reflecterende, naakte teksten. Verpakt in kleine verhaaltjes visualiseert Glen Faria – zoals hij in echt heet – de situatie. Of het over zijn zwervende vader gaat, of over vrienden van weleer die het leven lieten, Glen leent je zijn ogen waarvan het plaatje nog lang op je netvlies blijft hangen. Tijdens Hart op de Tong trekt Fit het publiek nog dieper zijn wereld in met een akoestische set en verhalen die hem inspireren. Daarnaast krijg je zelf tijdens en na de show kans om vragen te stellen. Om de grens tussen klassiek en modern op te zoeken, zal verder een van zijn nummers met het orgel als begeleidend instrument gespeeld worden.

Hart op de Tong vindt vrijdag 11 oktober 2013 wederom plaats in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. Ontworpen door dezelfde architect als Paradiso, is de kerk net als de poptempel befaamd om de uitstekende akoestiek. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk bereikbaar. De toegang bedraagt 10 euro in de voorverkoop. De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.

Zie hier video’s met interviews en muziek van eerdere edities van Hart op de Tong.

Hart op de Tong wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met de Keizersgrachtkerk, IKON, Zinweb en 3voor12. Meer informatie is te vinden op www.hartopdetong.com of via onze Facebook-fanpagina www.facebook.com/hartopdetong


Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *