Radio – De Andere Wereld verhuist

Het radioprogramma De Andere Wereld van de IKON verhuist met ingang van 11 september van de vroege zondagmorgen naar zondagmiddag 16.00 uur. Het radiomagazine op Radio 5, met een mix van politiek, cultuur, levensbeschouwing en human interest, wordt zodoende de tegenhanger van Langs de Lijn op Radio 1.

Het programma krijgt met ingang van het nieuwe seizoen een iets andere opzet. De  rubriek ‘De 7 klassieke deugden’ werpt nieuw licht op bekende Nederlanders die zich uitspreken over hun persoonlijke (on)deugden. Iedere week wordt in een eigen binnenlandreportage niet alleen de inhoud, maar ook het medium radio eer aangedaan, met extra nadruk op afwisselend en goed gemonteerde audio.

Als vanouds kijkt De Andere Wereld ook over de landsgrenzen heen. In de rubriek ‘De andere kant van de wereld’ houdt een correspondent gedurende een maand een logboek bij in een land waarin zich belangrijke ontwikkelingen afspelen die buiten de schijnwerpers van de internationale media staan. In de rubriek ‘De stand van het land’ wordt wekelijks in een één op één-gesprek stilgestaan bij onderhuidse ontwikkelingen in onze samenleving. IKON-pastor Bram Grandia sluit het programma af met zijn maatschappijkritische column ‘De Linkse Kerk’.

Kijk voor meer informatie op de website van De Andere Wereld

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *