Prinsjesdagviering

16 september vindt de Prinsjesdagviering plaats, groot aangepakt in de Grote Kerk in Den Haag.

‘Zachte krachten winnen!’

Dat is het motto van de jaarlijkse Prinsjesdagviering in de Grote Kerk van Den Haag. Deze interlevensbeschouwelijke bezinningsbijeenkomst ter gelegenheid van de opening van het parlementaire jaar wordt dit jaar voor de vijftiende keer gehouden. Aan de viering – teksten, recitatie en muziek – wordt meegewerkt door hindoes, boeddhisten, joden, christenen, moslims, bahá’í, Brahma Kumaris en humanisten. Het hoofdreferaat is dit jaar van pandit S. Tawarie van het Sanatan Dharm Platform Den Haag. Zoals elk jaar verwachten we veel genodigden van de regering,  leden van de Eerste en Tweede Kamer van de Staten-Generaal, van de Raad van State en van het gemeentebestuur van Den Haag. Voorts mogen we altijd rekenen op vertegenwoordigers van religieuze en levensbeschouwelijke organisaties, maatschappelijke organisaties, kinderen en jongeren van de participerende scholen en het algemene publiek. De toegang is vrij.

Meer informatie

De bijeenkomst begint om 10.30 uur stipt. De afgelopen twee jaar zat de kerk vol, dus gelieve op tijd aanwezig te zijn. Na afloop, vanaf 11.15 uur, is er koffie en gelegenheid voor ontmoeting en nagesprek.

Dinsdag 16 september 2014, 10.30-11.15 uur.

Grote Kerk, Den Haag.

Stichting Prinsjesdagviering | Postbus 371 | 2501 CJ Den Haag

T (070) 318 16 16 | E info@stekdenhaag.nl | W www.prinsjesdagviering.nl

Prinsjesdag begint in de Grote Kerk!

Afbeelding: FaceMePLS via Compfight cc

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *