Primeur: Vijf Vrijzinnige Vrouwen

Geven vrouwen een belangrijke impuls aan vrijzinnigheid? Welke rol gaan vrouwen spelen in de toekomst van vrijzinnig Nederland? Is er wel een toekomst voor vrijzinnigheid in Nederland? Zinweb en de Nieuw Vrijzinnge Omroep (NVO) brengen vanwege deze vragen vijf deskundige vrouwen in beeld. 

In een 5-luik van interviews, gemaakt door Zinweb in samenwerking met de Nieuw Vrijzinnige Omroep (NVO), praten we met vijf deskundige vrouwen over het belang en de toekomst van vrijzinnigheid. Wat betekent vrijzinnigheid voor hen? In hoeverre speelt vrijzinnigheid een rol in hun leven? Geloven mannen anders dan vrouwen? Hoe zien zij de toekomst van vrijzinnigheid en de rol van henzelf en andere vrouwen daarin?

Vandaag onze eerste vrijzinnige vrouw: Annemiek Schrijver.
Bekijk hier haar filmpje, waarin ze onder andere uitlegt waarom zij als vrouw meer te weten komt over haar gasten dan menig kritisch journalist. 

“God is niet in dogma’s te vangen, alhoewel dogma’s wel stapsteentjes kunnen zijn, opdat de wind uiteindelijk vrij waaien kan.”

 

Over twee weken, de bekende schrijfster en ex-non Miek Pot:

“De kracht van de vrouw, zeker spiritueel gezien, is dat ze heel holistisch zijn. Mannen kunnen met dingen bezig zijn en zich dan afkoppelen. Bij vrouwen gaat dat gewoon niet.” 

 

——————————————————————————————————————————————————-

Zinweb wil met deze filmpjes de status van vrijzinnigheid bij deze vrouwen achterhalen. Zien hoe zij zowel privé als professioneel vrijzinnigheid uitdrage en een blik werpen op de betekenis van vrouwelijke vrijzinnigheid voor de toekomst.

Discussieert u mee? Herkent u zich in deze vrouwen? Wat wel/niet?
Hoe ziet u de rol die vrouwen in de toekomst van vrijzinnigheid? 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *