Preek van de Leek: Sywert van Lienden

Sywert van Lienden verzorgde zondag de Preek van de Leek in de Amsterdamse Singelkerk. Hij studeert Rechten, Politicologie en Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Als voorzitter van het LAKS gaf hij leiding aan scholierenprotesten. Hij werd columnist voor HP/De Tijd en NRC-Next en is politiek commentator. In april 2012 lanceerde hij de politieke hervormingsbeweging G500.

Van Lienden schuift regelmatig aan bij DWDD en in andere talkshows. In een interview in Het Parool in augustus 2012 vatte hij zij visie op het land als volgt samen: ‘In the end gaat het erom dat we van elkaar houden.’

In zijn preek breekt Van Lienden een lans voor het irrationele en de herwaardering van rituelen waarbij iedereen gelijk is. Zo noemt hij Allerzielen als voorbeeld van zo’n ritueel. Natuurlijk passeert ook politiek de revue.

Beluister een interview met Sywert van Lienden over deze preek in De Andere Wereld, een IKON-radioprogramma.

Download hier een PDF van de preek.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *