Poëzieprijs 2011 voor jongeren

Het bestuur van de Vermeulen-Brauckman Stichting (VBS) organiseert een tweejaarlijkse Poëzieprijs. De Vermeulen-Brauckman Stichting is een stichting die steun wil geven aan projecten op het Nederlands taalgebied die onafhankelijk en ongebonden teksten van de Bijbel zelf laten spreken.

In 2011 is deze wedstrijd uitgeschreven voor scholieren van het voortgezet onderwijs, van 12 t/m 18 jaar. Jongeren wordt gevraagd om poëtisch te associëren op het volgende thema:

‘Maria bewaarde al deze woorden in haar hart’ (Lucas 2:19)

De prijs zal worden uitgereikt op vrijdagmiddag 4 november 2011 (onder voorbehoud) in Museum Flehite in Amersfoort, waar van 10 juli tot en met 6 november de tentoonstelling Maria, idool van alle tijden te zien is. Bij de tentoonstelling verschijnt in juli de glossy Maria. Uit de inzendingen worden tien genomineerden gekozen. Zij mogen hun gedichten voordragen en tijdens de uitreiking worden de winnaars bekend gemaakt.

Download de reglementen (pdf)

(bron: vermeulenbrauckman.nl)

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *