Poëzie en muziek in Friesland

Dichter Atze van Wieren spreekt op het Friese cultuurpodium It Hûs fan de Dichter eigen werk, begeleid door Foleor Steenbergen op onder meer de kistorgel. Met medewerking van Akke Brouwer die enkele gedichten uit van Wierens bundel Bedevaart in de vertaling van Klaas Bruinsma in het Fries voordraagt.

Atze van Wieren heeft cursussen gevolgd aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Hij is meerdere keren bekroond met een literaire prijs. Hij vertaalde onder andere de Elegiën van Rilke, waar hij enkele verzen uit zal voordragen. Zijn bundel Bedevaart werd door Klaas Bruinsma in het Fries vertaald.

Akke Brouwer zal enkele van deze vertalingen voordragen. Voorts hoor je van Atze gedichten uit zijn bundels Grondstof en Bedevaart. Foleor Steenbergen uit Boerakker begeleidt hem daarbij op kistorgel. Foleor is beeldhouwer, schilder en poeet en bespeelt alles waar een klavier aan zit; van melodica tot kerkorgel.

Reserveren 0519-222851 / 06-52875865
13 april 2014, aanvang 15.00 uur 
Entree €5,- incl. koffie/thee
De Terpen 27 9147 BA Hantum

Meer informatie www.akkebrouwer.nl

Foto: Inge Dijkinga

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *