PKN lanceert eigen internetkerk

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) begint een eigen internetkerk. De digitale kerk, die zich richt op jongeren in Amsterdam, moet halverwege 2013 online gaan. De PKN zoekt daarom een internetpastor, community­manager en een webredacteur die het kernteam vormen van Mijnkerk.nl.

“De doelgroep van de internetkerk bestaat uit mensen die geen binding hebben met de kerk, maar ook tegen levensvragen aanlopen en daar wat mee willen doen”, aldus een voorlichter van de PKN, die stelt dat mensen – met name in onzekere tijden zoals nu – tegen vragen aanlopen als: Wat is het doel van mijn leven?

Kwartiermakers Inger van Nes en Karel Smouter zeggen op Protestantsamsterdam.nl: “De afgelopen twee jaar hebben we de weg bereid voor de Netkerk. We maakten een documentaire over twintigers, organiseerden festivals en zorgden ervoor dat de twintig wijkgemeentes van de Protestantse Kerk Amsterdam in de Netkerk zijn gaan geloven. We zullen jullie met raad en daad bijstaan, maar zien er vooral naar uit hoe jullie team een eigen stempel op de kerk van de toekomst in deze stad gaat zetten.”

De digikerk is een van de honderd pioniersplekken die de PKN de komende jaren wil opzetten. Het is de bedoeling dat rond Mijnkerk.nl een digitale christelijke gemeenschap ontstaat. De initiatiefnemers hebben geen doelstellingen geformuleerd over het aantal bezoekers van de internetkerk, maar hopen op zo’n 10.000 internetkerkgangers binnen vijf jaar.

Meer weten over de Netkerk? Mail Inger van Nes (ingervannes@gmail.com) en Karel Smouter (karel@smouter.net) voor meer informatie.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *