Pelgrimeren in een Labyrint

Zin in iets heel eenvoudigs en rustigs met diepgang? Donderdagavond 26 april organiseert Blossom in samenwerking met de kathedrale kerk van Ste. Gertrudis, in het centrum van Utrecht: Pelgrimeren in het Labyrint!

 

In de middeleeuwen kropen monniken aan het einde van hun pelgrimstocht op hun knieën door het labyrint, naar het centrum, als symbool voor hun streven om God te volgen. Dit hedendaagse labyrint kruip je niet, maar loop je (misschien een deel op je sokken). Met een koptelefoon wandel je individueel langs 11 verschillende stations. De stations bestaan uit allerlei symbolen, die je laten nadenken, voelen, zien en beleven. Het is als het ware een symbolische reis die je stil zet bij de relatie met de ander, de aarde, God en jezelf. Doe mee aan deze middeleeuwse maar toch eigentijdse ervaring en laat je inspireren door de schoonheid van de kathedrale kerk waar we het Labyrint in uitzetten. 

Blossom en de Oudkatholieke Parochie in Utrecht nodigen je van harte uit!  
(Het lopen van het labyrint duurt ca. 45 minuten).
 

Wanneer: 26 april 2012
Waar: kathedrale kerk van Ste. Gertrudis , Willemsplantsoen 2, Utrecht (vlakbij de Mariaplaats en op 5 minuten loopafstand van het station)
Tijd: Tussen 19.00 en 21.30 ben je van harte welkom om de kathedraal binnen te lopen en het Labyrint te beleven.

 

Tip: Je kunt ook online een labyrint lopen:http://www.labyrinth.org.uk/
Nodig anderen uit via facebook: https://www.facebook.com/events/410792622282310/

 

 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *