Paus staat stil bij lot christenen Irak

Paus Franciscus heeft de internationale leiders gevraagd stil te staan bij het lot van christenen in Irak. Hij vraagt aandacht voor de onderdrukking van christenen daar door militante groepen die er optreden.

Zorgwekkende berichten

Er lijkt ook zeker reden te bestaan om zorgen over deze groep in Irak te uiten. Er zijn berichten dat grote groepen christenen verdreven, onderdrukt en zelfs om het leven gebrach worden. Juist door de politiek instabiele toestand aldaar is er ruimte voor militia’s om gebieden militair in bezet te nemen, wat uiteraard een effect heeft op de bevolking van die gebieden. Ook religieuze onderdrukking kan dan duidelijk een effect zijn.

Nog weinig zorg in Nederland

Onlangs viel in een ander artikel te lezen dat een motie om een onderzoek in te stellen naar de onderdrukking van christenen in het Midden-Oosten het in de Tweede Kamer niet gehaald heeft. Minister Timmermans zou zelfs hebben gezegd dat er althans in Syrië geen sprake zou zijn van onderdrukking van christelijke bevolkingsgroepen. Recente berichten lijken echter wel reden tot zorg te geven. Op een gegeven moment kan de berichtgeving wel weer een dusdanige politieke druk gaan uitoefenen dat de Tweede Kamer zich op dit punt toch zal bedenken.

Lees het volledige artikel Paus roept wereldleiders op christenen in Irak te helpen op de site van Trouw.

Afbeelding: Catholic Church (England and Wales) via Compfight cc

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *