Oproep: fotoboek Uitvaartrituelen in Nederland

Het Moment, opleidingsinstituut voor ritueelbegeleiding, wil een fotoboek samenstellen met als onderwerp de uitvaartrituelen in Nederland. Het afgelopen jaar zijn er flink wat foto’s gemaakt: in kerken, op begraafplaatsen, in aula’s van uitvaartcentra en crematoria. 

Op dit moment is de fotografe bezig het werk van ritueelbegeleiders in beeld te brengen. Zij is nog op zoek naar mogelijkheden om foto’s te maken bij een islamitische, joodse en gereformeerde uitvaart. De auteurs schrijven commentaar en doen dit onder andere op basis van interviews met betrokkenen. 

Er is een uitgever bereid gevonden. Inmiddels heeft deze het verschijnen van het fotoboek ingepland voor het najaar van 2015. Dit is nu de deadline om naar toe te werken.

Wilt u meewerken aan dit project of de initiatiefnemers willen wijzen op fenomenen die zeker niet mogen ontbreken in het fotoboek, aarzelt u dan niet om contact op te nemen.

De initiatiefnemers: 

Dorothee Nijland (fotografe | info@dorotheenijland.nl)
Ton Overtoom (auteur | ton.overtoom@hetmoment.nu)
Martin Hoondert (auteur | m.j.m.hoondert@tilburguniversity.edu)

Foto: Pixabay

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *