Oproep: denk mee met predikantsopleiding PKN

Wat is volgens jou de belangrijkste uitdaging voor de (protestantse) theologie beoefening van vandaag? En welke suggestie wil je kwijt voor de theologieopleiding van morgen? 

Dit zijn vragen die Jos de Kock aan predikanten (in spé) stelt. Na de zomer gaat hij bij de Protestantse Theologische Universiteit (www.pthu.nl) aan de slag als directeur onderwijs.

Hierbij zijn oproep om met hem in gesprek te gaan over de toekomst van de academische theologieopleiding van de PKN:

Ik wil me inzetten voor een eigentijdse theologiebeoefening in onderwijs en onderzoek. Daarbij vind ik het belangrijk om voortdurend met het werkveld (waaronder veel predikanten en geestelijk verzorgers) van gedachten te wisselen. Omdat je als student het meeste hebt aan een studie die aansluit op de vragen van vandaag en morgen. 

Via sociale media is er de afgelopen weken veel debat geweest over de academische theologieopleiding. Aanleiding hiervoor waren het verschijnen van een proefschrift over missionair leiderschap en een manifest van jonge theologen. Dit debat toont volgens mij aan dat sociale media een verrijking zijn voor het gesprek tussen opleiding en werkveld. 

Ik nodig je graag uit om met mij via de sociale media van gedachten te wisselen over de inrichting van onze theologieopleidingen. Dat kan natuurlijk via LinkedIn, het middel waarmee ik me bedien voor dit bericht. Maar de meeste dynamiek tref je aan op Twitter. Volg mij daar via @josdekock en neem deel aan het gesprek! 

Ik wens je een goede zomertijd toe. 

Vriendelijke groet, 

Jos de Kock. 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *