Op zoek naar wijsheid met nieuw 'denkstation'

Na een jaar ‘proefrijden’ gaat Brandstof, een nieuw denkstation voor levensideeën, op 24 september van start. De initiatiefnemers haken aan bij de groeiende populariteit van filosofie.

Gezien de hedendaagse populariteit van filosofie organiseert Brandstof bijeenkomsten in Amsterdam waar zij zoeken naar oude wijsheid die in het dagelijkse leven bruikbaar is.

Hiermee baseren Vincent Wensink (27) en Laurens Knoop (38), de oprichters van Brandstof, zich op de Londonse School of Life, van Alain de Botton.

Filosoof in één dag

De vaste programma’s die vanaf eind september worden aangeboden gaan onder andere over waarom je werkt, wat je kan met techniek in je leven en wat je hebt aan kunst.

Durf te Denken

Brandstof werkte mee aan de tv-serie ‘Durf te Denken’, die vanaf zaterdag 10 september te zien is bij HUMAN. Hierin wordt gezocht naar de actuele betekenis van twaalf humanistische filosofen, van Socrates tot en met Sartre.

Op zaterdag 24 september houdt Brandstof een openingsfestival, met workshops van onder anderen Joep Dohmen, Renske de Greef, Ad Verbrugge en Daan Roovers.

(bron: human.nl)

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *