Op zoek naar de leukste doopsgezinde gemeente van de toekomst

De jongvolwassenengroep de ‘ratten’ uit de doopsgezinde gemeente van Rotterdam gaat in het Pinksterweekend van 2014 (6 t/m 9 juni) op zoek naar de leukste doopsgezinde gemeente van de toekomst. Welke gemeente in Nederland is ‘toekomst-proof’ of creatief in het vinden van nieuwe vormen van gemeente zijn?


Zwaan kleef aan
De tour wordt georganiseerd door de ratten, maar deelnemers uit alle doopsgezinde gemeenten zijn welkom om mee te reizen! Het doel van deze ‘pinkstertour’ is een uitwisseling van ideeën en inspiratie op doen om mee terug te nemen naar de eigen gemeente. Zo kan iedere gemeente in Nederland profiteren van de uitwisseling; laat de Geest maar waaien!

Doe mee met jouw gemeente: like & share
Behalve een uitwisseling, is de pinkstertour ook een competitie. De winnende gemeente gaat er immers vandoor met de eervolle titel en een prachtige bokaal! Is jouw gemeente de leukste gemeente van de toekomst? Hebben jullie creatieve ideeën, ambitieuze plannen en utopische vergezichten om de toekomst in te gaan? Meld je gemeente dan nu aan! Ga daarvoor naar de facebook-pagina ‘Op zoek naar de leukste doopsgezinde gemeente van de toekomst’ en deel het bericht met jouw vrienden. Vermeld daarbij voor welke gemeente je meedoet en verzamel op de gedeelde link zo veel mogelijk likes.

En dan?
De twee gemeentes die hiermee de meeste aandacht hebben getrokken krijgen een bezoek van de pinkstertour in het weekend van 6-9 juni 2014. In een workshop aangeboden door de ‘ratten’ krijgt de gemeente de kans te laten zien waar de kracht van de gemeente ligt en wisselen we ideeën uit over hoe we als doopsgezinden de toekomst in kunnen gaan. Aan het einde van het weekend wordt duidelijk welke van de twee bezochte gemeenten naar huis gaat met de felbegeerde titel ‘de leukste doopsgezinde gemeente van de toekomst 2014’.

Info en opgeven voor de Pinkstertour: Hester Wouda: h.j.wouda@gmail.com / 0619704879

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *