Op straat met @Youssef_Ams

Wat twittert een dakloze? Twee jaar geleden kregen vijf Amsterdamse daklozen een smartphone en een twitteraccount. Youssef (50) is een van de deelnemers aan het project Straatvogels. ‘Ik vind het zinvol om alles wat ik van het leven op straat leer, door te geven aan mensen. Pratend of via Twitter.’

Zijn geboortenaam is Youssef, maar iedereen in het inloophuis Oud-West in Amsterdam noemt hem ‘Jezus’. Een kleine gestalte met een uitstaande grijze krullenbos als een halo om een vriendelijk gezicht. Sommige mensen verslijten hem voor gek als hij zegt dat de aarde kan praten, anderen noemen hem een mysticus. Sinds twee jaar kan hij zijn gedachten digitaal delen met de hele wereld.

Lees verder op Trouw.nl

Ben jij het na het lezen van deze mooie reportage eens met hen die vinden dat Youssef een mysticus is? Wij wel!

Bron: Trouw
Foto: Matt Biddulph/Flickr

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *