Op reis met Vagantes

In 2011 heb ik voor het eerst een Solex-reis georganiseerd in de Franse Allier, langs Romaanse kerken. In 2012 is deze reis voor de tweede keer gemaakt, wederom met succes! Dat geeft vertrouwen en dus heb ik voor dit jaar twee reizen op het programma staan!

 

1e Reis. Om te beginnen heb ik van 18 – 25 mei een huis gereserveerd in de zuidfranse Vaucluse, het gebied waar wij zelf al jaren met vakantie naar toe gaan en dat ik goed ken.

Het programma voor die week ziet er als volgt uit:
’s Morgens dwalen we rond in Provençaalse dorpjes en op markten en bezoeken we een Middeleeuws fort en een Middeleeuws klooster te midden van lavendelvelden; de middag wordt besteed om iets van wat we gezien en ervaren hebben te schilderen. Ervaring hierbij is geen vereiste! Antoinet Dubbelman, beeldend kunstenaar, zal dit begeleiden. Er wordt gewerkt met natuurlijke okertinten, afkomstig uit de okergroeven in de directe omgeving.
Alle maaltijden tijdens deze week zullen worden verzorgd door Irma Witte, bekend van mijn Solexreizen.

2e Reis. Van 6 – 13 juni organiseer ik wederom een reis naar de Allier.
Naast twee dagtochten op de Solex langs Romaanse kerken, onderbroken door een picknick, bezoeken we ook nu weer de 9e eeuwse priorij Saint-Maurice in Autry-Issards en maken we twee wandeltochten met een ervaren (Nederlandse) natuurgids.

Aan het eind van de middag is er –voor wie dat wil- de mogelijkheid om, onder begeleiding van Antoinet Dubbelman, te schilderen en/of tekenen. We eten ’s avonds aan de grote tafel van Irma & Henk en genieten –zo mogelijk buiten- van de franse keuken.
Tijdens beide reizen wordt er na het ontbijt een half uurtje gezongen, eenvoudige muziek en canons. Vorig jaar bleek dat een gewaardeerde aanvulling op het programma.

Meer informatie over deze beide reizen vind je op mijn website: www.vagantes.nl

Nelleke Schiphorst
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *