Op het Zinpodium: Ria Pool Meeuwsen

Op Zinweb profileren zich vele professionals die werkzaam zijn op het gebied van zingeving en inspiratie. We stelden deze zinprofs enkele vragen om ze beter te leren kennen. Samen met haar man Erik runt Ria Pool Meeuwsen La Scuola, academie voor levenskunst. Met enige regelmaat plaatsen we columns van haar hand op onze website.

Op haar Zinpodium-pagina wordt de veelgehoorde term levenskunst zo omschreven: “De hedendaagse filosofie van de levenskunst is eigenlijk ‘iets eenvoudigs: leven, ervaringen opdoen en daar af en toe over nadenken’. Het wordt ook wel genoemd: ‘een filosofie van het onderweg zijn’. Het is praktische filosofie omdat het gaat om de vraag wie jij wilt zijn als mens. In de filosofische traditie leven we met voorlopige antwoorden. Vragen over samenleven, zorgzaamheid, verantwoordelijkheid, vrijheid, dood en leven krijgen steeds nieuwe antwoorden.”

Omschrijf jezelf eens in 3 woorden?
Leven Liefde Lef

Wat maakt jou als mens uniek?
Van mij is er geen tweede.

Hoe ziet ZIN in het leven er voor jou uit?
Mijn leven betekenis geven door er te zijn. Door te ontmoeten, lief te hebben en liefde te geven. Door anderen te begeleiden in hun zoeken naar betekenisgeving.

Wat was het moeilijkste moment in je leven en wat hielp je om daarmee om te gaan?
Het overlijden van mijn zus, zeven jaar geleden. Wat mij hielp was het besef van liefde en verbinding met haar, ook na haar dood. Ik ben, mede dankzij haar.

Welk YouTube-filmpje inspireert jou?
Die van onszelf:

Foto: Andreas Praefcke/Wikimedia Commons

Ria Pool Meeuwsen
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *