Op het Zinpodium: Nelleke Schiphorst

Op Zinweb profileren zich vele professionals die werkzaam zijn op het gebied van zingeving en inspiratie. We stelden deze zinprofs enkele vragen om ze beter te leren kennen. Nelleke Schiphorst is Middeleeuwen-deskundige en volgde de opleiding transpersoonlijke psychotherapie. Ze organiseert vakanties met diepgang naar o.a. Frankrijk en Italië.

Van haar Zinpodium-pagina: “Ik reken mijzelf tot de vagantes, soms een zwerver, soms een pelgrim. Ik ben graag op reis, in Frankrijk, Engeland of ‘gewoon’ op Vlieland. Ik houd van zwerven, in de stilte van de natuur mijn eigen weg zoeken. Al een aantal jaren neem ik mensen mee op reis. Dat heb ik een tijdlang gedaan als coach, waarbij ik mensen – individueel – begeleidde op hun zoektocht naar de juiste weg op het juiste moment. (…) Tegenwoordig begeleid ik mensen niet meer alleen op hun innerlijke reis, maar trek ik er ook op uit! Naar Frankrijk, Schotland, Engeland, Italië.”

Ook in 2014 staan er bijzondere trips naar Frankrijk op het programma.

Omschrijf jezelf eens in drie woorden?
Enthousiast, verrassend, invoelend

Wat maakt jou als mens uniek?
Mijn gevoel voor humor.

Hoe ziet ZIN in het leven er voor jou uit?
Steeds weer vol enthousiasme aan iets nieuws beginnen.

Wat was het moeilijkste moment in je leven en wat hielp je om daarmee om te gaan?
Een depressieve periode; de dagelijkse dingen doen.

Welk YouTube-filmpje inspireert jou?

Foto: Andreas Praefcke/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *