Op het Zinpodium: Christiane Berkvens-Stevelinck

Op Zinweb profileren zich vele professionals die werkzaam zijn op het gebied van zingeving en inspiratie. We stelden deze zinprofs enkele vragen om ze beter te leren kennen. Christiane Berkvens-Stevelinck is hoogleraar Europese Cultuur en ritueelbegeleider. In die laatste hoedanigheid biedt ze pastorale dienstverlening en geestelijke begeleiding bij grensmomenten in het leven.

Daarbij valt te denken aan inzegeningen van levensverbintenis, welkomstrituelen en rouwceremonies. Dat alles onder de naam Moederoverste. Een citaat van haar Zinpodium-pagina: “Moederoverste ontwerpt, samen met u, rituelen op maat. Ze helpt bij het ontdekken van uw eigen wortels, waarden en tradities en bij het vinden van een vorm die daaraan recht doet. Moederoverste is ook beschikbaar voor lezingen en workshops op het gebied van spiritualiteit en rituelen.”

Omschrijf jezelf eens in drie woorden?
Een liefdevol mens

Wat maakt jou als mens uniek?
Mijn Belgische nationaliteit

Hoe ziet ZIN in het leven er voor jou uit?
Liefde

Wat was het moeilijkste moment in je leven en wat hielp je om daarmee om te gaan?
Het overlijden van mijn twee echtgenoten aan kanker, een ziekte die ik daarna ook kreeg. Zie mijn boek Wat ik je nog zeggen wilde – Omgaan met mensen met kanker.

Welk YouTube-filmpje inspireert jou?

Foto: Andreas Praefcke/Wikimedia Commons

Christiane Berkvens - Stevelinck
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *