Oorsprong van de Klassieke Astrologie

Ik, Miek Pot, ben opgeleid in de school van Olivia Barclay (12 december 1919 in Essex – 1 april 2001 in Kent), een Britse astrologe die een belangrijke rol speelde in de herontdekking van de Klassieke Astrologie aan het einde van de 20e eeuw.

Haar focus lag op het werk van de 17e eeuwse astroloog William Lilly. In 1980 kreeg Barclay een kopie van het origineel van Lilly’s   “Christian Astrology”  in handen en zij liet het in 1985 herdrukken. De verspreiding van “Christian Astrology” hielp om de belangstelling voor de Klassieke Astrologie een nieuwe impuls te geven.

Ze ging technieken opgraven die in verschillende culturele overgangsperiodes, voornamelijk na de Verlichting verloren gegaan waren. Verder spoorde zij onderzoek aan van de astrologische tradities van de Babyloniërs, de Grieken, de Perzen, de Arabieren, de Westerse Middeleeuwse en Renaissanceperiode.

Een belangrijk deel van haar werk bestond in het onderrichten van de uurhoekastrologie. Zij richtte de Qualified Horary Practitioner correspondentie (e-mail) cursus op.

Deze bestaat uit 12 lessen waarvan de laatste een meesterwerk is waarin de student een succesvolle voorspelling moet doen aan de hand van een uurhoek.

Het is deze opleiding die ik gevolgd heb. Een fascinerende studie.

Klik hier om meer te weten te komen over de cursus.

Miek Pot
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *