Oorlogen voor dummies

“Tachtig bezoekers, vijf experts, twee zalen, twee oorlogen. Mijn eerste ‘Oorlogen voor Dummies’-avond, die vorige week plaatsvond in De Nieuwe Liefde in Amsterdam, mocht een succes heten”, aldus journalist Maite Vermeulen.

Vermeulen, werkzaam bij De Correspondent, organiseerde een avond die enig licht wierp op twee gewapende conflicten die wereldwijd woeden: die in Syrië en Mali. Voor velen van ons zijn dat ‘ver-van-mijn-bed-shows’ waarin aanleidingen, strijdende partijen en andere feiten vaak onduidelijk zijn. Dat terwijl deze oorlogen een grote impact hebben op mensenlevens en mondiale politieke verhoudingen. In een terugblik noemt Vermeulen enkele belangrijke hoofdpunten. Ook is er een podcast van de avond te beluisteren.

Lees verder op De Correspondent – dit artikel wordt met je gedeeld door Zinweb.

Foto: een Syrische soldaat, H.H.Deffner/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *