Profiel van Vrijzinnigen Nederland.

Vrijzinnigen Nederland is een  vereniging met een breed eigentijds aanbod op het gebied van spiritualiteit, religie en cultuur.

Wij organiseren cursussen, lezingen, filmavonden en vieringen op vrijzinnig-christelijke en religieushumanistische basis.
De Vrijzinnigen staat in de traditie van vrijdenkende geloofsbewegingen. Jaarlijks verschijnen diversen publicaties over vrijzinnig geloven in deze tijd. 
Onze vereniging onderhoudt vriendschappelijke banden met Doopsgezinden, Vrijzinnig Protestanten, Remonstranten en Humanisten. 

Veel plezier op onze website.

www.vrijzinnigen.org

Gerelateerde artikelen

Column: Pechboot

/
Pech bestaat. Hoeveel pech er bestaat in de wereld weten we niet. Hoeveel boten met vluchtelingen niet aankomen of niet worden opgepikt weten we ook niet. Voor mensen die een beter bestaan zoeken is een boot naar Europa een ark van behoud, maar door een malafide mensensmokkelaars verandert het bootje zo in een Vlot van Medusa waarop de sterkste overwint. Veel boten komen ook helemaal niet aan en vergaan met man en muis, pech.
, , ,

Verslag Inspiratiedag 2015 (deel II)

/
Op 18 april vond in de Jacobikerk in Utrecht de Inspiratiedag 2015 plaats. Dit is een evenement georganiseerd door de vrijzinnig protestantse organisaties samen. Een verslag in twee delen. In dit tweede deel aandacht voor het optreden van Willem Pekelder en de uitreiking van de Compassieprijs voor Project Omalief.
, , ,

Verslag Inspiratiedag 2015 (deel I)

/
Op 18 april vond in de Jacobikerk in Utrecht de Inspiratiedag 2015 plaats. Dit is een evenement georganiseerd door de vrijzinnig protestantse organisaties samen. Een verslag in twee delen. In dit eerste deel aandacht voor de optredens van Sara Kroos en Christien Brinkgreve.
, ,

Vrijzinnigheid - meer dan inspiratie?

/
Binnenkort vindt de Inspiratiedag 2015 plaats, georganiseerd door de vrijzinnig Nederland. Een mooi thema: "Connected. Waaraan verbind je je verhaal?" Is inspiratie waar vrijzinnig geloof in 2015 om draait? Of gaat het om meer dan inspiratie? Een reflectie door Nicole des Bouvrie.