Tim van der Vliet heeft 13 jaar gehandeld op de financiële markten en is getrouwd met een Japanse met wie hij 4 kinderen heeft. Geïnspireerd door Japan, de stad Amsterdam en door zijn beursleven (ja dat kan;)) heeft hij een erg praktische kijk op spiritualiteit ontwikkeld die hij ‘Zen from Amsterdam’ noemt.

Boek Spiritual Awakening (the easy way) – 12 euro
Boek Open je Ogen, spiritueel ontwaken – the easy way – 10 euro

E-mail: info@timvandervliet.com
Website: timvandervliet.com

Gerelateerde artikelen

De bank in de toekomst: het woord aan 11-jarige kinderen

/
Mijn dochter Lila werd door de Nederlandse Vereniging van Banken uitgenodigd om een project te ondernemen met haar klas (groep 8 Schreuderschool in Amsterdam). Het onderwerp van het project is: “De Bank in de Toekomst”.
,

Hoe vind je een hoger doel boven geld verdienen?

/
Als je een hoger doel hebt boven geld verdienen, zonder geld uit het oog te verliezen, ben je de wereld mooier aan het maken en verdien je op termijn meer geld. Laten we nu wat praktischer bezig zijn. Hoe vind je een hoger doel boven geld verdienen?

Wat is de echte angel in de financiële wereld?

/
Zinweb vroeg mij om als beurshandelaar met een gevoel voor zingeving te reageren op het boek van Joris Luyendijk. We zijn ergens totaal verschillend. Joris is een antropoloog die zich nu begeeft in de bancaire wereld. Ik kom uit de bancaire wereld en ben nu geïnteresseerd in zingeving.
,

Tim van der Vliet bij Proefplaats Café

/
Van Der Vliet zegt dat zijn moeder hem al vertelde: “Jij bent heel intuïtief.” Dat thema van intuïtie blijft gedurende de hele Proefplaats Café avond van 10 april terug komen. Al aan het begin van de avond legt Van Der Vliet de aanwezigen voor: “Als je je passie wilt volgen, dan denk ik dat er geen regels om te volgen zijn behalve de regels die jouw intuïtie je geeft.”

Zingeving in Werk

/
Erg lang is het systeem van negen-tot-vijf goed gegaan. Je had één baan, daar ontleende je je identiteit aan, dat was het dan. Maar tijden veranderen. Tim van der Vliet vertelt in deze video van NVO hoe mensen ook anders met werk om leren gaan.