Mindful Analysis is geestelijke en mentale hulp via internet. In kortdurende emailtrajecten komt men tot diepere inzichten, legt men verbanden en leert men de eigen mechanismen beter kennen. Ook verlicht het psychische klachten zoals angst, depressie en burnout. Het zelf schrijven staat centraal.

In oorsprong Neerlandica en schrijfster, maar ook professioneel coach en therapeut, ontwikkelde ik deze methodiek. Gebaseerd op psychologie, taalwetenschap en geestelijke verzorging, maar ook zeker op het Boeddhisme en teksten uit de Hindoe-traditie. Zinweb heeft het mogelijk gemaakt om nog meer mensen via deze methodiek te kunnen helpen en begeleiden. Mocht je behoefte hebben aan een korte schrijfretraîte, van bijvoorbeeld een week, neem dan contact op. Je kunt altijd direct beginnen. Kosten: 350 euro exclusief BTW per week.

www.mirjam.nu

www.mindfulanalysis.nl

, ,

Recensie: Gelatenheid

/
Over het boek 'Gelatenheid' van Wilhelm Schmid wordt geschreven dat het een machtig rijk boek is, maar onze recensente Mirjam Windrich kon dat niet bevestigen.
,

Recensie: Verlangend naar een feilloze vorm voor menselijk gedrag - over Regel van Benedictus van Nursia.

/
'Wie Benedictus volgt zal gemakkelijker in balans zijn en harmonieuzer en evenwichtiger in het leven staan', aldus het voorwoord van Regel (zonder lidwoord), Richtsnoer voor monastiek leven, verschenen in de serie Middeleeuwse Monastieke Teksten. Regel heeft er een ereplaats.
,

Recensie: Geen gezweef!

/
Er waart een spook door het westen en zij heet... mindfulness. Maar wat een verademing, dit scherpgeschreven boekwerkje van godsdienstwetenschapper Koert van der Velde. Eindelijk iemand die niet alleen de draak steekt met de mindfulness-hype, maar er juist ook de enorme behoefte aan religie in ontwaart. Recensie door Mirjam Windrich.
,

Interview: Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?

/
Aldus de titel van het boek dat Inez van Oord, oprichtster van het succesvolle tijdschrift Happinez, onlangs bij Uitgeverij Kosmos publiceerde. Een boeiend verslag van innerlijke groei en ontwikkeling, maar ook een inspirerend relaas over ondernemerschap. Ingebed in een goed idee: het leven beschouwen vanuit het beeld van de cirkel.
, , ,

Recensie: Een wervelend boek over een wervelend leven

/
Hoogleraar politieke filosofie aan de VU, H.E.S. Woldring, heeft een indrukwekkend boekwerk geschreven over de man die wij als Comenius kennen en wiens naam altijd toch ergens wel wordt geassocieerd met onderwijs. Al was het maar omdat veel scholen zijn naam dragen. Een recensie door Mirjam Windrich.
,

Help! Wat zullen anderen er wel niet van vinden?

/
Je bent vrouw en... eigenlijk wil je heel graag eens met een andere man naar bed. Of je zou wel op motorrijles willen. Of je droomt ervan om gewoon ergens achter een bar te gaan staan en bier te tappen. Hardop te zingen als je over straat loopt. Van die dingen die je niet doet omdat je je afvraagt wat anderen daar wel niet van zullen vinden, en dus doe je ze niet.