Wie als theoloog en of geestelijk verzorger/aalmoezenier werkt in een seculiere organisatie heeft het duidelijk gemerkt: de plaats van kerk, geloof en religie in de samenleving is niet meer die van vroeger. Wat hebben wij eigenlijk bij te dragen aan het primaire proces van de organisatie? Kortom: is ons beroep een aflopende zaak of moeten er een fundamentele heroriëntatie plaatsvinden zowel wat betreft onze functie als positie (positionering) in de organisatie en of instelling waar we werkzaam zijn? Moeten we niet van de rand van de organisatie (vrijplaats) een beweging doormaken naar het hart van de organisatie?

Door mijn opleiding als pastoral/missionair theoloog en opgedane werkervaring onder andere in Ghana waar ik 6 jaar in die hoedanigheid gewoond en gewerkt heb en daarna 21 jaar als (uitvoerend) coördinator en als directeur/directeur – bestuurder van een middelgrote non-profit organisatie (60 betaalde – en 350 vrijwillige medewerkers en een omzet van 3 mljn.euro) acht ik mij goed in staat om collega theologen en geestelijk verzorgers te coachen bij een naar mijn overtuiging, noodzakelijke zoektocht naar het nut en de noodzaak van een dergelijk fundamentele herorëntatie, waarbij mijn focus gericht sterk gericht zal zijn op het hoe.

Recente werkervaring met collega geestelijk verzorgers bij de Koninklijke Marechaussee heeft me er nog meer van overtuigd dat naast de noodzakelijke theologische reflectie tegelijkertijd aandacht besteed moet worden aan de strategische reflectie gericht op de wijze waarop de verschuivng van de rand – naar het hart van de organisatie ook daadwerkelijk succesvol kan worden uitgevoerd. Daarnaast ben ik beschikbaar als coach op het gebied van diversiteit (o.a. divers samengestelde teams) en multiculturaliteit.

Momenteel werkzaam bij:
ZZP ‘er werkzaam als coördinator bij Schuldhulpmaatje Zutphen en Bronckhorst en als fondsenwerver bij Schuldhulpmaatje Oude IJsselstreek, daarnaast geeft ik workshops “Ondernemen en Positionering” aan Theologen/Geestelijk Verzorgers en Religiewetenschappers.

ritzerveldmanagementencoaching.nl/