Ontwaken in de lente

De vogels trekken wiekend voorbij naar het voorjaar en zingen hun hoge lied. ‘s Avonds klinkt er een vreemd suizen onder de hemel; de eerste zwanentrek. Een zwaluw wiekt in een grote boog de lucht in en tjilpt daarbij uitgelaten.

Midden in die wilde ingespannen strijd om het bestaan heeft hij tijd om te schertsen, een nutteloze dans te dansen en een wijsje te zingen dat hem niets oplevert. De blijdschap waarmee hij zich aan het leven overgeeft, dat is vermogen om te leven. Dat lukt de lelie en de zwaluw terwijl het menig mens niet lukt. Wij geven aan de eisen van het leven gehoor. Welke bronnen kunnen we aanboren om die gezindheid van de vogelen en de leliën te oefenen? 

In gerelateerde muziek, poëzie, beeld en werkvorm volgen we de bewegingen van de Lente en scheppen ruimte voor iets nieuws. Hoe komt bijvoorbeeld het nieuwe leven tevoorschijn in  het verhaal achter de balletmuziek van de Sleeping Beauty? Wat vertelt de iconografie van paradijstuinen in religies hierover? Kunst helpt te beseffen wat je bezig houdt communiceerbaar te maken en te delen in gesprek. Door te luisteren naar elkaar, te genieten van muziek, aandachtig te kijken naar  kunst op de deze levenskunstmiddag, kan nieuwe bezieling in ons wakker worden en vleugels krijgen.

Datum: 21 April  2012
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Plaats: Ignatiushuis, Beulingstraat 11, 1017 BA Amsterdam. Tram 1, halte Spui, uitstappen bij boekhandel Athenaeum 
Kosten: 15 euro
Begeleiding: Hilda de Haan, geestelijk verzorger in ziekenhuizen, zorginstellingen en diaconale vernieuwingsprojecten
Aanmelden: www.ignatiushuis.nl of hildadehaan@live.nl  / 06 – 36 21 07 68

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *