Ontdek jezelf door tekenen en reflectief schrijven

Eerder deze maand kwam het boek ‘Ontdek jezelf door tekenen en reflectief schrijven’ van Wendy Smit uit. Dit boek laat je op verrassende wijze ontdekken wat in je speelt. Het gaat hierbij niet om het resultaat of hoe goed je kunt tekenen of schrijven, maar dat je al doende ontdekt wie je bent en wat je raakt. 

“Veel mensen willen zichzelf beter leren kennen, maar weten niet hoe te beginnen of de juiste woorden te vinden. Een tijdje staren ze naar het lege papier en geven dan al snel de moed op. Of ze gunnen zichzelf geen tijd om wat gas terug te nemen, want er moet nog zoveel. Mijn boek ‘Ontdek jezelf door tekenen en reflectief schrijven’ helpt mensen op verrassend eenvoudige wijze even een stap terug te nemen en weer bij jezelf te komen”, legt coach Wendy Smit uit. Het boek bevat korte en concrete opdrachten, waarbij het helemaal niet belangrijk is of iemand kan tekenen en/of schrijven. “Je gebruikt tekenen en schrijven als manier om jezelf te ontdekken. Het is belangrijker dát je maakt, dan wat je maakt.”

Op de Schrijfdag die uitgeverij A3 boeken organiseerde konden deelnemers in een workshop kennismaken met deze methode. Een van de deelnemers verwoordde het als volgt: “Het was een fijne kennismaking met een zeer originele benadering: tekenen binnen een cirkel, begrensd en toch met alle mogelijkheden om je vrij te uiten, en vervolgens schrijven over wat je ervaart aan de tekening.” 

In het boek ‘Ontdek jezelf door tekenen en reflectief schrijven’ staan 70 onderwerpen die je al tekenend en schrijvend kunt verkennen. Het boek is onder meer te gebruiken als dagboek voor thuis of op reis, als rustpunt om even uit de hectiek van de dag te stappen, wanneer je een kwaliteit wilt ontwikkelen of als reisgenoot tijdens de gelijknamige online ontdekkingsreis via www.ontdekjezelf.eu die vanaf 6 mei a.s. iedere week start.

Ellen Meuwsen is al met het boek aan de slag gegaan: “Het boek geeft je een handvat om op een meditatieve manier te tekenen en te schrijven. De onderwerpen (steekwoorden) die Wendy geeft zijn allemaal positieve belevenissen, er is geen enkel negatief voelend woord bij. Dat op zich is al een plezier, een stroom van positieve woorden die je een blik gunnen in jezelf.”

‘Ontdek jezelf door tekenen en reflectief schrijven’, Wendy Smit, 160 pagina’s, € 15,00, ISBN 9789491557057, een uitgave van A3 boeken, www.a3boeken.nl 

A3 boeken
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *