Online bijbelcursus voegt Dode Zeerollen toe

Vanaf gisteren is op www.meeroverdebijbel.nl een nieuwe cursus te vinden: Qumran en de Bijbel. Dit is het derde deel van de online bijbelcursus van het Nederlands Bijbelgenootschap, die in april 2012 van start ging. De animatie hieronder maakt deel uit van het nieuwe lesmateriaal:


See video

Archeologen noemen het de ontdekking van de eeuw: de vondst van boekrollen in grotten bij Qumran, een nederzetting aan de Dode Zee. Dit jaar is het 65 jaar geleden dat de rollen ontdekt werden. Daarom organiseert het Drents Museum in Assen een bijzondere tentoonstelling en verscheen bij uitgeverij Jongbloed in Heerenveen Qumran en de Bijbel. Dit boek is samengesteld door Matthijs de Jong en Jaap van Dorp, vertalers van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Ook meeroverdebijbel.nl besteedt ruim aandacht aan de Dode Zeerollen die van groot belang zijn voor de bijbelwetenschap en voor het inzicht in de achtergrond en de cultuur van de Bijbel.

Evenals de vorige onderdelen van de bijbelcursus bevat dit deel over Qumran toegankelijke teksten, illustratiemateriaal en filmpjes. De cursus is met weinig voorkennis te volgen. Deelname is kosteloos.

Bron: NBG, via Kerknieuws.nl
Foto: Government Press Office/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *