One World: Love

One World is een blad dat zich richt op mondiale verbondenheid. Zij hebben ook een bijzondere rubriek die interessant is: Love.

Liefde over de hele wereld

Liefde is uiteraard een belangrijk mondiaal thema. Waar ook ter wereld, de liefde speelt een rol, en iedereen is er bekend mee. Maar, we hoeven de zaken ook weer niet al te romantisch en rooskleurig voor te stellen, liefde beslaat namelijk heel erg veel. Seks hoort er bijvoorbeeld ook bij, en seksuele vrijheid volgt dan uiteraard al snel. Mag je overal ter wereld wel kiezen bij wie je wil zijn? Waar worstelen homoseksuelen elders in de wereld mee? Hoe zit het bijvoorbeeld ook met uitgehuwelijkt worden?

Zoekt controverse en taboe op

Liefde kan leuk zijn, maar ook politiek. De rubriek van One World schuwt dan ook niet die politieke kant. Er wordt geschreven over zaken als vrouwenbesnijdenis bijvoorbeeld. Geen prettig onderwerp voor sommigen misschien, maar toch een wereldwijde aangelegenheid die aandacht verdient. In het verlengde hiervan kan de rubriek van One World zich ook op vrouwenemancipatie richten, en dan met name op de groepen die zich hiervoor inzetten in gebieden waar dat juist moeilijk is. Het is dus wel prettig dat het niet bij leuke verhaaltjes alleen blijft. Liefde kan een strijd zijn en het kan een recht zijn waar voor gevochten dient te worden.

Onverwachte verhalen en inspiratie

Het is uiteraard niet alleen maar strijd. Het kan ook zorgen voor opmerkelijke verhalen. Soms moet je creatief zijn of soms willen mensen dat zelfs. De liefde kan natuurlijk ook leuk zijn, en daarom staan er ook inspirerende verhalen over de liefde zelf, gekke dingen, zonder al te veel politiek en strijd eromheen. Het kan mensen die wat in slaap zijn gevallen in hun dagelijkse vanzelfsprekende romantische ideeën zo een beetje wakker schudden. Het herinnert je er aan dat niet voor iedereen en niet overal liefde en seks vanzelfsprekend vrij zijn. Het kan oproepen tot actie en het kan mensen bewust maken van wat zij wel hebben en anderen niet.

Bekijk de site: http://www.oneworld.nl/love

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *