Onderweg – Laat ons reizen, maar waarheen?

Beste Phaedrus,
vanwaar kom je en
waar ga je naar toe?’ 

Socrates (in Plato’s Phaedrus)

Hoe ontvankelijk reizen wij de reis van ons leven? Is er een open blik naar heden, verleden en toekomst? Ook al valt het leven zwaar, we kunnen het naar de toekomst brengen. Waar we vandaan komen, helpt ons – het verleden ruggensteunt ons heden.

‘Onderweg’ is het 1e woord uit de reeks ‘10 woorden voor het goede leven’. Monica Schumacher gaf de bijbehorende kaartenserie ’10 Kanten’ vorm. Op elke kaart laat zij kunst van zichzelf zien als vertaling van het woord. Voor ‘Onderweg’ gebruikte Monica haar lijnenschilderij, een werk dat werd gemaakt uit de behoefte haar kindertekeningen met viltstift voor één keer in het groot te maken.

Blijven wij altijd dezelfde mens? Gebeurt er iets met ons als we volwassen worden? En zo ja, wat? Wij mensen zijn reizigers, onderweg geworden wie wij zijn – op een reis langs ervaringen, emoties, voornemens. Wij zijn een tijdelijk verhaal, op weg naar de ideeën en wensen van morgen. Op de tussenstop van vandaag vinden wij prangende vragen. Waar vind ik mijzelf? Welk leven wil ik leiden? Wat maakt samen leven ‘goed’?

In ‘La Skwola’ klinkt de klank van Italië, de warmte van het land waar La Scuola geboren is, de ruimte, schoonheid en liefde voor het leven. We wensen je, mede namens alle mentoren van La Scuola, een goede zomer. Wat je ook gaat doen, weet dat het leven onderweg plaatsvindt.

Afbeelding: giovanibr via Compfight cc.

La Scuola
La Scuola is een vrijplaats waar mensen de moed hebben om te werken aan ‘bildung’, persoonlijke ontwikkeling. Waar ze in workshops, bezinningsvakanties en/of persoonlijke gesprekken antwoorden zoeken op vragen als ‘wie ben ik, wat is het goede leven en hoe wil ik samenleven’. Waar ze genieten van bezinning en ontmoeting.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *