Onder de Ster in Museumpark Orientalis

Nog geen idee wat te doen in de kerstvakantie? Museumpark Orientalis presenteert tot en met 6 januari de kersttentoonstelling Onder de ster. De bijzonder heldere ster speelt een unieke rol onder de sterrenhemel en gaf de plaats aan waar de toekomstige Koning geboren zou zijn. Ook zijn er natuurwandelingen in het park.

Het terrein is direct vanaf de entree geheel in kerstsfeer gehuld met sfeervolle verlichting en kerstbomen. De indrukwekkende koepelzaal en het atrium van het Hoofdgebouw zijn omgetoverd tot sfeervolle ruimtes waar de veelzijdige kerstkribben te bewonderen zijn. Deze traditionele tentoonstelling toont een bijzondere collectie: veelal handgemaakte groepen afkomstig uit de hele wereld. De kwaliteit van de collectie is ook internationaal uitzonderlijk hoog. De tentoonstelling is te bezichtigen van zaterdag 15 december t/m zondag 6 januari van 10.00 tot 17.00 uur. Nieuwjaarsdag gesloten.

Avondprogramma 26 t/m 30 december tot 21:00 uur
De bezoekers lopen met lampionnen en volgen een verlichte route vanaf de entree tot aan het dorpje Bethlehem. Zij worden meegenomen in het Kerstverhaal rondom de geboorte van Jezus Christus volgens de Evangeliën van Mattheus en Lucas. De bezoekers ontmoeten onderweg allerlei personages uit het Kerstverhaal zoals een Romeinse heraut, drie Wijzen uit het Oosten, de herders op de velden, Jozef & Maria. In de karavanserai is warme chocolademelk, erwtensoep, glühwein te koop en op het dorpsplein van Bethlehem kunt u de zelfgebakken broodjes en geroosterde appeltjes proeven. Ook accordeon-muziek, de kerstkoren en de verhalenvertellers staan op het programma!

Natuurwandelingen op zaterdag 29 december 2012 en zaterdag 5 januari 2013

€ 9,- p.p., inclusief entree kersttentoonstelling Onder de Ster, rondleiding en warme chocolademelk/koffie/thee 

11.00 uur: ontvangst bij de ingang van Museumpark Orientalis, Profetenlaan 2, Heilig Landstichting
12.30 uur: afsluiting met een warm drankje in de Taverne 

In een winters Museumpark Orientalis verzorgen gidsen van IVN Rijk van Nijmegen een geleide wandeling rond het thema flora, landschap en geomorfologie van het uitgestrekte terrein. Ondanks de rust die bomen in de winter uitstralen, zitten ze vol leven en bereiden ze zich voor op een nieuwe lente. Ook de relatie van de natuur tot de cultuurhistorische en religieuze thematiek van het museum komt uitgebreid aan bod.
Voor deze natuurwandelingen dient u vooraf te reserveren. Dit kan via telefoonnummer 024-3823110.

Bron: www.museumparkorientalis.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *