Oerol in tweets

Morgen gaat Oerol van start, het tiendaagse locatietheater en landschapskunsten festival op het eiland Terschelling. Om het dertig-jarige bestaan te vieren, is er nu www.oeroltweet.nl

 

Op de website staat uitgelegd hoe deze ingenieuze website werkt:

“OerolTweet.nl is een user-generated soundscape. Hoe? Tweets over Oerol halen we uit de lucht. Elk eilandwoord genereert een geluid dat op Terschelling is opgenomen. Zo laat ‘camping’ een tentrits horen, ‘boot’ een scheepshoorn en ‘fiets’ een fietsbel.

Elk uur van de dag start een achtergrondgeluid, passend bij het moment van de dag. In de nacht hoor je krekels, in de ochtend hanengekraai, in de middag een zachte bries en in de avond een rumoerig café. Er ontstaat zo een kakofonie van eilandgeluiden.”

Neem een kijkje op de website, of draag uw steentje bij door een tweet te voorzien van de markering #eilandscape.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *