NVO-video: Stef Bos over Het lied van Ruth

Stef Bos zingt in de Onze Lievevrouwe Toren in Amersfoort Het Lied van Ruth. De Bijbelse Ruth is een bron van inspiratie. De zanger vertelt hoe hij werd bewogen door het verhaal.

“Het zijn de beste zinnen, die ik zelf niet verzin eigenlijk.” Stef Bos vond de woorden voor zijn Lied van Ruth in het Bijbelse verhaal Ruth. Hij raakte geboeid door de beslissing van Ruth om te gaan naar een land waarvan je weet dat de mensen waarschijnlijk niet van je houden op grond van je afkomst. Dat is lef hebben.

Bos identificeerde zich met het verhaal. “Jouw toekomst is mijn toekomst. Mijn hart is jouw hart.” Hij emigreerde naar Zuid-Afrika voor de liefde. “Dat was niet altijd makkelijk.” Vanuit een gevoelens van gemis groeide een verhaal.

In de Lieve Vrouwetoren is tot en met 16 november 2016 een tentoonstelling te zien van foto’s gemaakt door fotografen uit verschillende culturen. Zij lieten zich voor hun portretserie inspireren door Ruth. Bezoek ook de fototentoonstelling ‘Ruth in een ander licht‘.

Foto: stefbos.nl

Zinweb Redactie
De redactie van Zinweb bestaat uit een team van bevlogen jonge journalisten. De redactie publiceert eigen artikelen of plaatst gastartikelen van experts. Raadpleeg de contactpagina voor een overzicht.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *