NPB benoemt Wies Houweling tot algemeen secretaris

Zwolle – De Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB heeft de Amsterdamse predikant Wies Houweling met ingang van september benoemd tot haar nieuwe algemeen secretaris.

De NPB is een religieuze vereniging van ondogmatisch denkende leden en vrienden van diverse religieuze pluimage.
De landelijke vereniging met zestig afdelingen en ruim vijfduizend leden kenmerkt zich door openheid voor verschillende vormen van religieus beleven, binnen en buiten de kerken. De vereniging is steeds op zoek naar vormen van moderne religiositeit en eigentijdse geloofsbeleving. In deze zoektocht probeert men religie, wetenschap en cultuur met elkaar te verbinden. De NPB staat in de traditie van vrijdenkende geloofsbewegingen en religieushumanistische bewegingen.

Wies Houweling is sinds 1994 predikant van de Protestantse gemeente in de Willem de Zwijgerkerk in Amsterdam Oud-Zuid.
Ze heeft tot 2007 de Nederlandse kerken vertegenwoordigd in de Wereldraad van Kerken. Daarnaast is zij voorzitter van de christelijke vredesbeweging Kerk en Vrede en bestuurslid van de IKON.

Houweling zal het vitaliseringsproces van de NPB verder vormgeven en begeleiden en stem geven aan een belangrijk deel van vrijzinnig religieus Nederland.

Wies Houweling
Wies Houweling wil als theoloog grensverkennend en verbindend werkzaam zijn. Ze is altijd op zoek naar een boeiende vrijzinnige vraag en vele vrijzinnige visies. Wies is werkzaam als algemeen secretaris bij Vrijzinnigen Nederland. Ze geeft lezingen, schrijft artikelen en heeft een uitgebreid landelijk en internationaal vrijzinnig netwerk
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *