Nog 2 maanden tentoonstelling 'Van God Los?'

Voor iedereen die interesse heeft in de wereld van de ‘nieuwe zingeving’: tot en met maart van dit jaar loopt de tentoonstelling ‘Van God Los? Je geest in balans’ in museum Het Dolhuys in Haarlem. Met kunstwerken, foto’s, films en documentaires wordt een beeld geschetst van de veelkleurige wereld van spiritualiteit in Nederland en andere landen.

In de woorden van het museum zelf: 

Hardlopen, mindfulness, spiritualiteit en yoga: we halen tegenwoordig alles uit de kast om in balans te blijven. Museum Het Dolhuys in Haarlem presenteert een tentoonstelling over dit actuele thema: ‘Van God Los? Je geest in balans’.

 

Terwijl de traditionele kerken in Nederland leeglopen, groeit de belangstelling voor nieuwe vormen van spiritualiteit. Aan de hand van kunstwerken, foto’s, films en documentaires laat museum Het Dolhuys zien wat Nederlanders allemaal doen als ze niet zo lekker in hun vel zitten.

 

(…) De tentoonstelling ‘Van God Los? Je geest in balans’ confronteert de bezoeker met nieuwe, eigentijdse dilemma’s: Zit mijn geluk in een pil? En wie voert de regie over mijn leven? God, mijn brein of ikzelf? 

Meer informatie op de website van Het Dolhuys.

Foto: Het Dolhuys, Arch/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *