Nieuwste vacatures @remonstranten @npb

Vandaag 2 nieuwe vacatures: bij de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB Oost-Twente en bij de Remonstrantse Gemeente Delft.
Kijk voor uitgebreide informatie en voor andere vacatures bij www.zinweb.nl/vacatures

 

 

VACATURE REMONSTRANTEN DELFT
De Remonstrantse Gemeente Delft zoekt een inspirerende vrijzinnig predikant m/v voor 0,25 fte
Aanstellingstermijn: 5 jaar met de mogelijkheid tot verlenging
1201-08

De Remonstrantse Gemeente Delft stamt uit de begintijd van de Remonstrantse Broederschap en is nog steeds gevestigd op de oude schuilplaats middenin de binnenstad.
Het ledenaantal is de afgelopen tien jaar teruggelopen vanwege de veroudering van de leden.
De mate van participatie is relatief gering en groeiend. Gelukkig is er instroom van nieuwe leden en vrienden waardoor de gemiddelde leeftijd wat gezakt is. Nu is bijna 50% van de leden boven de 70 jaar. De ledenlijst telt momenteel 69 leden en vrienden en een kleine 10 belangstellenden. Er zijn kinderdiensten en er bestaat een tienergroep, beide in samenwerking met de Delftse Vereniging van Vrijzinnig Protestanten.
De kerkenraad is klein, jong en enthousiast. Dankzij een nieuw beleidsplan bestaat er elan om de gemeente te revitaliseren.

VACATURE NPB OOST-TWENTE
De Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB afdeling Oost-Twente zoekt per april 2012 een voorganger (v/m) van vrijzinnig christelijke signatuur voor zes uur per week.

De afdeling omvat ongeveer 80 leden en begunstigers, terwijl ook belangstellenden aan onze activiteiten deelnemen. De afdeling probeert ook door middel van een vitaliseringsproject nieuwe leden te winnen.
Naast de maandelijkse zondagsdiensten is er een programma met activiteiten op het raakvlak van religie, samenleving en cultuur, dit om onze leden te inspireren, maar ook om de band tussen de leden van onze geloofsgemeenschap te versterken.

Kijk voor uitgebreide informatie op www.zinweb.nl/vacatures

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *