Nieuwe website doopsgezinden

Afgelopen weekend is de geheel vernieuwde site www.doopsgezind.nl gelanceerd. Ook de daaraan gekoppelde sites, zoals die van het Doopsgezind Seminarium en het landelijk jongerenwerk, zijn in een nieuw, fris jasje gestoken.

Hedendaags

Veel partijen zien in dat het van belang is bij te blijven wat betreft de website. De uitstraling moet professioneel zijn en de gebruikerservaring goed. Onlangs is de site van Vrijzinnigen Nederland ook al herzien, en nu hebben ook de Doopsgezinden deze stap gezet.

Met de vernieuwde website heeft de doopsgezinde geloofsgemeenschap een site gekregen die zowel qua uitstraling als qua inhoud past bij de hedendaagse wensen en eisen op digitaal gebied. De site bestaat uit een zevental aparte sites. Deze zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor heen en weer schakelen tussen de sites eenvoudig is. De sites hebben dezelfde herkenbare opbouw en structuur, terwijl elke sub-site tegelijkertijd een eigen uitstraling heeft door gebruik van kleur en fotografie.

Indeling

Onder de kop ‘algemeen’ zijn actuele zaken uit de doopsgezinde geloofsgemeenschap te vinden. ‘ADS’ bevat informatie over de organisatie-structuur en de diensten die het ADS-bureau aanbiedt. ‘Gemeenten’ en ‘organisaties’ bieden een overzicht met adresgegevens, een zoekfunctie en doorklik-mogelijkheid naar de desbetreffende websites. Onder ‘jongeren’ zijn nieuws- en agendabe-richten uit het doopsgezinde jeugdwerk verzameld, terwijl bij ‘seminarium’ alle informatie over opleidingen en nascholing te vinden is. Onder ‘geschiedenis’ verschijnen regelmatig artikelen over het rijke doperse verleden en is een beknopte algemene geschiedenis van de doopsgezinden te vinden.

Doopsgezind Web

De nieuwe website vormt een eerste stap in de ontwikkeling van een ‘Doopsgezind Web’. Binnen dat web kun-nen doopsgezinde gemeenten en organi-saties gebruikmaken van een modelweb-site en/of van andere gezamenlijke opties, zoals het delen van nieuws- en agendaberichten en een beelddatabank. Op deze wijze wil de ADS op digitaal gebied een ondersteunende rol voor gemeenten en organisaties spelen, en tegelijkertijd meer eenheid aanbrengen in de uitstraling van de vele sites binnen de doopsgezinde wereld.

Opmerkingen?

De ADS is erg trots op haar nieuwe site, maar uiteraard horen we graag wat u van de nieuwe website vindt. Al uw op-en aanmerkingen zijn welkom op webmaster@doopsgezind.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *