Nieuwe TV serie over filosofie voor kinderen

Omroep Human is vanaf 9 november van start gegaan met een nieuw seizoen van “Dus ik ben jr.”. Het is een serie over filosofie voor kinderen vanaf 9 jaar.

Filosofie voor kinderen

Het is een leuk initiatief van Human, die de serie op NPO3 zal uitzenden. Het is niet moeilijk om filosofische thema’s te bedenken waar kinderen in geïnteresseerd zijn. Sterker nog, vaak zijn het kinderen die vragen met een filosofisch karakter aandragen. Dit seizoen behandelt de serie de volgende vragen:

 

  • Wanneer ben je verantwoordelijk voor iets?
  • Zijn wij mensen wel of geen natuur?
  • Waarom vinden we spullen eigenlijk zo belangrijk?
  • Waarom hou je op de middelbare school ineens op met ‘spelen’?

Dus ik ben een jongen/meisje

De eerste aflevering was op 9 november te zien. Deze aflevering had als thema “Dus ik ben een jongen/meisje”. Het denkprobleem wordt dusdanig geschetst: “kijker Elisa vraagt zich af: waarom moet je eigenlijk of een jongen of een meisje zijn, wat is het nut van het kiezen tussen die twee hokjes? Elisa’s nichtje was ooit een neefje.” Het kan zo aanduiden dat het gaat om problemen die kinderen misschien filosofisch bezig houden maar die wel een oorsprong in hun dagelijks leven hebben.

De aflevering is terug te zien op uitzending gemist. De trailer van de uitzending is ook hieronder te zien.

Wanneer wordt het uitgezonden?

‘Dus ik Ben Jr.’ is vanaf zondag 9 november 2014 gedurende zes weken te zien rond 11.00 uur bij Z@PP op NPO 3. Aflevering 5 en 6 volgen in januari 2015. Meer informatie over de serie is te vinden op de website van Human.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *