Nieuw: Vrijzinnigen Nederland

Met ingang van 1 september verandert Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, bestaande uit 47 lokale afdelingen en een landelijk bureau, haar naam in Vrijzinnigen Nederland. Vooral het onderdeel ‘NPB’, afkorting voor Nederlandse Protestanten Bond, is een vlag die de lading al lang niet meer dekt.

Nieuwe landelijke naam

Tijdens een algemene vergadering kozen de leden met grote meerderheid voor de nieuwe landelijke naam Vrijzinnigen Nederland. Daarmee zetten zij een belangrijke stap die de ‘buitenkant’ beter in overeenstemming brengt met wie zij, volgens hun gezamenlijk geformuleerde identiteit, zijn. De nieuwe naam Vrijzinnigen Nederland, in combinatie met een nieuw logo en een eigentijdse website (www.vrijzinnigen.nl), helpt om dat ook aan de buitenwereld te laten zien.

Voedsel voor geest en ziel

De naamsverandering naar Vrijzinnigen Nederland staat voor een ontwikkeling die vrijzinnige geloofsgemeenschappen doormaken. Zinzoekers die vragen minstens zo belangrijk vinden als antwoorden en op zoek zijn naar voedsel voor de geest en voor de ziel voelen zich er thuis. Bij de vrijzinnige geloofsgemeenschappen zijn ongebonden religieuzen en geïnteresseerden in spiritualiteit – lid of niet lid – van harte welkom zijn. Door hun diensten, lezingen en gesprekgroepen waarbij niet alleen religie maar ook culturele, maatschappelijke en filosofische aspecten aan bod komen, vormen vrijzinnige geloofsgemeenschappen een rustpunt in het vaak hectische dagelijks leven. Kwaliteit en openheid zijn sleutelwoorden bij alle activiteiten.

Nieuwe website

De nieuwe website www.vrijzinnigen.nl geeft informatie over het begrip ‘vrijzinnigheid’ en wijst de weg naar een gastvrije gemeenschap die inspiratie, verdieping en ontmoeting biedt, wat een enorme verrijking van ieders leven kan betekenen.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *