Nieuw: PAX Magazine

Vredesbeweging IKV Pax Christi heet sinds kort PAX. Behalve een frisse naam en slogan (‘Vrede. Wie durft?’) is er nu ook een nieuw magazine. In het nieuwe PAX Magazine bericht de beweging over haar vredeswerk, over ontwikkelingen op het gebied van oorlog en vrede, over de mensen van PAX en over vredesactiviteiten in het hele land.

In de lente-editie van het PAX Magazine onder meer:

‘Mondiaal burgerschap vereist actie’
Koning en kabinet promoten de participatiemaatschappij, PAX zet zich in voor mondiaal burgerschap. Maar wat wordt er nu precies van de burger gevraagd, en hoe krijgen we die burger actief én mondiaal? Een gesprek met Evelien Tonkens, bijzonder hoogleraar actief burgerschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Fall-out boven Rotterdam
Wat als de bom valt? Hield deze vraag ons in de jaren ’80 nog bezig, tegenwoordig lijken we er niet meer zo van wakker te liggen. Toch moeten we wel degelijk rekening houden met het scenario dat er in Nederland een kernbom ontploft. Onderzoekers van PAX brachten de gevolgen van een kernbomexplosie in Rotterdam in kaart. ‘Het is de echte hel!’

Meer informatie over de inhoud is hier te vinden. Je kunt je gratis abonneren op het nieuwe magazine. De eerste editie is ook online te lezen.

Kijk ook op Facebook: www.facebook.com/PAXvoorvrede

Afbeelding: paxvoorvrede.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *